Het gebruik van CleanLight als een niet-chemisch alternatief voor de na-oogstbestrijding van Botrytis wordt steeds populairder. Rozen bundel machines, bijvoorbeeld, zijn al uitgerust met onze lampen. Karel van Hattum van Jamafa, een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van snijbloemen sorteer- en verpakkingsmachines, zei: “We hebben onze bundel machine uitgerust met UV lampen om de producenten te helpen een schoner product aan hun klanten te leveren. Maar dit vereist veel expertise. Dosering is belangrijk. En natuurlijk is de veiligheid van de werknemers de hoogste prioriteit. We moeten voldoen aan ACGIH regels. Dit verklaart waarom Jamafa alleen werkt met beproefde leveranciers met ervaring en expertise op het gebied van UV-gewasbescherming. “

In groenten, zoals aardbeien en tomaten, zijn er nog aanvullende regelingen om te overwegen bij het nemen van maatregelen voor het voorkomen van verliezen door Botrytis: HACCP verbiedt het gebruik van glazen lampen in de voedingsindustrie, omdat het gebruik van glazen bollen mogelijk kan leiden tot vervuiling van een verbruiksartikel, met glasscherven. Zo waren we erg blij toen we HACCP-proof oplossingen voor kwekers in Holland, Mexico, Spanje en de VS konden aanbieden.

Wat medische cannabis betreft, zien we een trend om langzamer te drogen, met het oog op kwaliteitsbehoud / verbetering. Dat betekent dat we het product gedurende een lang droogproces vrij moeten houden van Botrytis. UV-systemen zoals die wij leveren zijn ideaal voor het stoppen van Botrytis.

Ons team van specialisten staat graag voor u klaar, mocht u meer willen weten over de mogelijkheden en de onmogelijkheden met uw oogst.

Arne Aiking, info@cleanlight.nl

https://www.youtube.com/watch?v=L7FXuIs5TVg&list=PLxdolXlSXSvXlLRwxA28g7wXuuNuBhUiT&index=2